Microsoft Windows 7

Windows 7 este următoarea versiune de Microsoft Windows, un sistem de operare produs de Microsoft pentru utilizarea pe calculatoarele personale, inclusiv de afaceri şi de desktop-uri, laptop-uri, Tablet PC-uri, netbook-uri şi Media Center PC-uri.windows_7

Microsoft a declarat, în 2007 că au planificat dezvoltarea lui Windows 7 pentru o perioadă de trei ani, începând cu eliberarea predecesorului său, Windows Vista. Microsoft a declarat că, în final data de lansare va fi determinată de calitatea produsului.

Spre deosebire de predecesorul său, Windows 7 se doreşte a fi un upgrade din Vista, cu scopul de a fi pe deplin compatibil cu driverele, aplicaţiile şi hardware-ul cu care Windows Vista este deja compatibil. Prezentările oferite de companie, în 2008, s-au axat pe suport multi-touch, un Windows Shell reconceput cu o nouă bară de activităţi, o casă de reţele de sistem numit „HomeGroup”, şi îmbunătăţiri de performanţă. Unele aplicaţii care au fost incluse cu versiunile anterioare de Microsoft Windows, mai ales cu Windows Movie Maker, iar Windows Photo Gallery, nu mai sunt incluse cu sistemul de operare, sunt oferite în loc separat(gratuit), ca parte a Windows Live Essentials Suite.

windows7Windows 7 include o serie de caracteristici noi, cum ar primi paşi în atingerea cu mâinile, vorbirea, şi recunoaşterea scrisului de mână, suport pentru hard disk-uri virtuale, performanţă îmbunătăţită pe procesoarele multi-core, performanţa boot-ului îmbunătăţită, şi îmbunătăţiri ale nucleului (kernel).

Windows 7 va fi distribuit în 6 ediţii:

  • Windows 7 Starter Edition
  • Windows 7 Home Basic
  • Windows 7 Home Premium
  • Windows 7 Professional
  • Windows 7 Enterprise
  • Windows 7 Ultimate

Sursa: wikipedia.org, site

24 răspunsuri to “Microsoft Windows 7”

  1. Justinian Says:

    Personal testez versiunea Windows 7 Build 7100 Ultimate si pot sa spun ca daca pana acum nu prea m-au impresionat ultimele produse microsoft, in speta VISTA, acestui OS eu nu i-as mai face nimica. Asta chiar merge bine, nesperat de bine, a papat OK drievere-le de vista, se multumeste si cu 512 MB RAM si nu da crash-uri iar in materie de interfata chiar daca a mai imprumutat cate ceva de la altii ester usoara, intuitiva si frumoasa ca aspect. personal eu i-as mai punte in windows explorer butoanele pentru Copy to si Move to iar pe cele de genul Uninstal Program, MapNetwork… le-as grupa intr-ul buton cu optiuni speciale.
    Merita incercat, personal eu l-as lasa asa cum este acum si i-as face un pret de bun simt adica accesibil.

  2. aLeX Says:

    De unde pot downloada acest Windows ??

  3. liviu13 Says:

    Găseşti pe torrente Windows 7. Este în versiune Beta. Varianta full apare prin octombrie.

  4. Z78 Says:

    Salutare, am avut si eu instalat WIN7 Ultimate x64 si am avut ceva probleme, in sensul ca dupa ce am instalat tot, ma refer la drivere si utilitati, am incercat sa accesez icoana de la winamp, sau alta icoana de pe desktop si nu se intampla nimic, am incercat direct din „Program Files” si din nou aceasi problema, nu se incarca programul respectiv. Daca are cineva vreo idee sau care ar fi cauza problemei de mai sus astept un raspuns, nu de alta dar este bestial win7. Va multumesc pentru raspuns.

  5. liviu13 Says:

    Acele programe spuneau că sunt compatibile cu Windows 7?

  6. Gica Contra Says:

    La mine da cu ecran albastru atunci cand instalez placa de sunet Creative Audigy 7.1. Nici nu sta de vorba am incercat toate driverele posibile. Poate varianta finala sa suporte mai bine asemenea hardware sau dispare de tot acest OS de la mine.

  7. Z78 Says:

    Inainte de a instala ceva m-am informat daca sunt compatibile, evident,… spun evident deoarece sunt in domeniu IT si chiar asa ceva nu am mai intalnit. Am gasit la unele raspunsul, trebuie deschise cu „Run as administrator” BSplayer-ul e ok, doar atat. Chiar am avut versiunea RTM si tot aceasi problema, astept sa apara drivere de la mai mari producatori de periferice. ASUS a scos ceva, dar nu pentru toate, ATI nu a scos, inca de restul ce sa mai spun. Daca mai stie careva vre-un pont sa-l posteze aici. Thancs for your support.

  8. Becali Says:

    Vista si windows 7 pleaca implicit cu contul de admin disable.
    pt a nu mai avea probleme poti da enable la admin sau sa mergi in control panel si sa bifezi pe contul care esti logat sa nu mai intrbe de permisiuni la instalare ( buna dimineata ! )

    iar daca te superi dai click dreapta pe executabilul de instalare si ii dai compatibility mode ….

    ps ( Z78 ) mai incearca.

  9. z78 Says:

    Salutare, nu ma supar (Becali) problema este ca am facut tot ce ai spus si tu,… si tot degeaba. Am sa mai astept sa vad care sunt problemele. My Computer caracteristici: Proc Intel P4 E8600 3.33Ghz, 6GB DDR, 750 HDD, ATIRadeon 512Mb, Motherboard Asus Premuim PQ5, Audio ASUS Xonar D2X, Monitor ASUS 22″ ce altceva? Este imposibil sa nu-mi ruleze win7 la parametri normali. Am sa mai astept.

  10. wirus Says:

    Sal, am incercat si eu windows 7, e dragut merge relativ bine nu papa mult si interfata e chiar bestiala dar am intalnit o problema si nush ce sa-i mai fac!! Cand vreu sa rulez un film, videoclip sau orice altceva ce tine de video, nici nu ruleaza 3 sec ca primesc neobosita eroare de ecran albastru!! am un sisitem amd 64 4200 dual core, 2 gb ram si ati radeon x1550 placa video, astept pareri..

  11. Adyp Says:

    Sal, @wirus incearca sa iei ultimul driver de la ati (si eu am ati si URASC ati) si sa ai ultima varianta beta de windows…

  12. viktor Says:

    salut
    @wirus: tot ce se poate ca cei 2GB de RAM sa nu fie pereche, conteaza foarte mult. eu am avut probleme cu unul dintre calculatoare (blue screen), am schimbat memoriile si e ok acum.
    personal sunt foarte multumit de acest windows, chiar am sa imi cumpar 2 licente
    chestia cea mai grea pentru mine e cu reteaua si accesele pe porturi(sunt dupa un router) :), dar sper sa o deslusesc pana la urma
    chiar imi place versiunea asta, tocmai cand ma gandeam ca astia de la microsoft nu mai scot nimic bun dupa win 3.11 :), uite ca au facut ceva bun

  13. gjcristi Says:

    Pe windows 7 professional merge jocu The Sims 3 sau GTA 4???

  14. rjoaie Says:

    sall ! am instalat windows 7 in versiunea 65921 in original si imi merge perfect fara nici o problema , pe bsplayer merge daca ai driverul crespunzator pentru win 7 la fel si codecurile de filme K-lite mega codecs pack. Merge la orice fel de jocuri cum ar fi .: Call of duty 4, COD 5 -world at war, crysis, crysis warhead, wolfestein ,Gta 4, Gta 3 -san andreas , assassin `s creed ,need for speed carbon, nfs most wanted, nfs Shift , Dead Space ,TimeShift ,etc. Merg fara nici o eroare si se ruleaza perfect in 3D . My System : Intel Pentium Dual-core 2.50 Ghz, ram : 3 GB, Video : Palit 9400 GT / 1 GB , DDR 2 , directx 9, HDD Samsung 1 TB , Monitor SAMSUNG, 19 „,MAX 1440×900,. Nu am avut probleme cu el de vreo cateva luni si mai ales ca Windows 7 merge brici . Vista e bun ,dar nu prea se compara ci win7, iar xp sp3 asa si asa , deci windows 7 e mai bun, mai rapid , mai economicos si consuma foarte putine resurse . Ofera multa perfomanta la noile procesoare . Problemele lui sunt extrem de putine, spre nici una facand comparatie cu problemele din vista care vin majoritatea din driver-e proaste sau software prost care nu ne ajuta sa profitam de toate avantajele hardware-ului pe care il detinem. Windows 7 merge perfect cu driver-ele din Vista si nu numai asta dar din ce am vazut, 80% din producatori ofera driver-e din Vista/7 intr-un singur pachet, un lucru foarte bun.
    Folosesc acum Windows 7 X86 si merge pur si simplu super, desi a fost instalat cu ceva timp in urma. Mult mai rapid si mai dragut decat vista, in opinia mea, este un update binevenit.
    Sunt curios ce vor crede in timp toti utilizatorii, acum este disponibil tuturor. Va avea aceasi soarta ca Vista?
    Deci toti abia asteptam adevaratul windows 7 in 2010.

  15. sek93 Says:

    as mai avea si eo o intrebare dc la jocul counter strike nu merge sa setezi pe open GL ??!!! astept un raspuns 🙂

  16. sek93 Says:

    trebe un program …..sau vreun driver…..

  17. Cosmin Says:

    de ce nu imi merge jocul fifa world cup 2010 pe windows 7?

  18. liviu13 Says:

    FIFA World Cup 2010 nu a apărut pentru platforma PC.

  19. bogdan Says:

    am si eu o problema cu fifa 2009 o pornesc….da toate bune si frumoase ;)pana cand intru in joc online..pffffff sacadeaza sunetul:((pff eroare fifa.exe nu mai functioneaza daca ma poate ajuta cineva ce pot fc sa rezolv prob am win7 in xp a mers bine si in win7 cateodata dar acuma dupa ce am activat win 7 imi vine sal sparg stie cineva rezolvarea la aceasta problema exista oare un program care sa faca ceva va multumesc si va raman dator

  20. cosmin Says:

    DC nu imi merge SAN Andreas pe Windows 7 Ultimate ??:D

  21. cosmin Says:

    Daca e cineva care stie sa imi spuna va rog:D

  22. onefilm Says:

    frumos windos 7

  23. andreyutzsu Says:

    poti gasi windows 7 si alte windows-uri pe pick torrent,shunt gratis

  24. kk Says:

    Am Windows 7 profesional si merge foarte bine . Important este sa ai si programe compatibile pentru el . Nu merge orice versiune de winamp pe el . Cel bun este 5601.Sint foarte multumit de Windows 7 numai ca nu merg multe jocuri pe el. Cred ca este cel mai reusit de pina acum.


Lasă un comentariu